Студенти-інженери СумДУ напрацьовують інновації для аграрного бізнесу

Студенти й викладачі факультетутехнічних систем та енергоефективних технологій СумДУвідвідали грибне виробництво «Сумигриб». Екскурсія відбулася з метою напрацювання ідей, що сприятимуть зростанню існуючих виробничих потужностей. Молоді фахівці мали можливість вирішити реальну інженерну задачу, актуальну для діючого виробництва. Захід став спільною ініціативою факультету підвищення кваліфікації та післядипломної освіти СумДУ, факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ, а також громадської організації «Сумський бізнес-клуб».

Із виробничим процесом студентів познайомив учасник «Сумського бізнес-клубу», підприємець Федір Сінько. Враховуючи фахову спрямованість студентів факультету ТеСЕТ, він розповів про технологічні особливості промислового вирощування гливи, зробив акцент на обладнанні, яке використовується для вирощування грибів.

За підсумками екскурсії студенти у творчих групах розробили конкретні інженерні рішення щодо нарощування потужностей підготовки компосту з посівним матеріалом, а саме надали ідеї проектування відповідного пристрою. Для опрацювання пропозицій керівництво підприємства отримало їх у письмовому вигляді. Під час наступної зустрічі, яка запланована на початок нового навчального року, найцікавіші ідеї будуть деталізовані в розрахунках і кресленнях.

Нагадаємо, що захід став продовженням багаторічного спільного педагогічного експерименту факультету підвищення кваліфікації та післядипломної освіти й факультету технічних систем та енергоефективних технологій. Він покликаний розвивати у студентів-інженерів дослідницькі, лідерські та підприємницькі якості.